Üdvözöljük a Tornádó International
Jármű- és Gépgyártó Kft honlapján!
   Fix és billenő rakfelületek    Különleges járműfelépítmények    Különleges Járművek, gépek    Kommunális járművek, gépek    Mezőgazdasági járművek, gépek    Személyemelő és daru...    Sínkerekes járművek    Különleges Termékeink
HÍREK & INFORMÁCIÓK

további híreink »

Csorba Győző Könyvtár - Könyvtárbusz

 

A pécsi Csorba Győző Könyvtár részére átadásra került egy könyvári szolgáltatást végző különleges jármű, a megrendelőnk igényeinek megfelelően nagy hangsúlyt fektethettünk mind a külső mind a belső design-ra.

 

 

            

 

             

 

             

 

              

 

                                                                                                                      2014. március Toyota Hilux átalakítása tűzoltó járművé a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft-nek.

Átalakítottunk 2 db Toyota Hilux alapjárművet, a ráépített felépítmény belső rakterében kialakításra került több, tűzoltó felszerelések tárolására alkalmas tér. A járműveken 12 V-os elektromos rendszer is kiépítésre került.

              

 

              

 

              

 

                                                                                                                           2014. január 

 

 

 Karbantartó járművek átadása az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek.

 

 A Renault megrendelésére a végfelhasználó Állami Autópálya igényeinek megfelelően autópályák karbantartását biztosító eszközök (hóeke, sószóró, seprőgép, oszlopmosó stb) fogadására, hidraulikus energiával történő ellátására illetve működtetésére 6 darab Renault járóképes alváz felépítményezését illetve átalakítását végeztük el. 

 

                            

        

 

        

 

                                          

 

                                                                                                                 2013. október Vasúti kocsik felújítása

Az Egererdő Zrt. megrendelése alapján cégünk tevékenységének köszönhetően megújultak a szilvásváradi Ba-W típusú zárt és a Bak típusú favázas vasúti kocsik. A felújítás során az eredeti állapot helyreállítása volt a cél. 

 
 
               
 
              
 
A Ba-W típusú zárt vasúti kocsi belső és külső felújítását korszerű, mai technológiák segítségével végeztük el.

 
               
 
                 
 
A Bak típusú favázas vasúti kocsi munkálatainak kezdetén derült ki, hogy a kocsi váza annyira elkorhadt, hogy újra kell építeni. Felépítményezői tapasztalatunknak köszönhetően a vázszerkezet teljesen újjászületett és egy új, korhű, az eredeti kocsival megegyező hangulatú vasúti kocsit hoztunk létre. 
 
 
            
            
            
        
            
 
              
 
                                                                                                                       2013. június 
 


Telephely fejlesztés Hódmezővásárhelyen, a Tornádó International Kft-nél.

 
                        
 
                                                                
Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretében 91.889.894 Ft támogatást kaptunk telephelyünk fejlesztésére. A projekt eredményeként egy daruzható összeszerelő csarnok és egy modern energiatakarékos iroda épület, valamint beszerzésre kerül egy CNC állítható hidraulika olló és egy félautomata szalagfűrész.

A projekt azonosító jele: DAOP-1.1.1/E-12-2013-0036

A támogatás megítélésnek dátuma: 2013. április 25.

Projekt kivitelezésének ideje: 2013.06.01-2014.10.30.

 

                                                                   
 TAVASZI ROAD SHOW 2013

 

Az idei évben csatlakozunk az ötödik alkalommal megrendezendő legnagyobb tavaszi szántóföldi bemutató sorozathoz, cégünk által gyártott Tornádó 5TM vontatott műtrágyaszóró berendezésünk bemutatásra kerül a Tavaszi Road Show kereteiben is.

 

 

 

 

 

 Járóképes alváztípus független speciális mentőautó felépítmény fejlesztése

                                    

 

A projekt során egy speciális mentőautó felépítmény továbbfejlesztésére kerül sor, melynek eredményeként számos logisztikai és költséghatékonysági előny érvényesíthető azokon a területeken, ahol a járművek futásteljesítménye generálja a járművek cseréjét. A fejlesztés eredményeként létrejövő felépítmény és az ahhoz kapcsolódó modulrendszerűen felépíthető felépítmény-járóképes alváz kapcsolat lehetővé teszi a felépítmény gyors és alacsony költségszintű áthelyezhetőségét akár más típusú, de hasonló adottságokkal rendelkező járóképes alvázra is. A létrejövő termék kialakítása és jellemző minőségi paraméterei olyanok, melyek biztosítják - a magyarországi és Kelet-európai futásteljesítményeket alapul véve - legalább két járóképes alváz elhasználódási idejéhez tartozó üzembiztos működést.A debreceni "ZSUZSI" Erdei Vasút Nonprofit Kft. megtartotta hivatalos átadó ünnepségét, mely keretében átadásra kerültek a cégünk kivitelezésében felújított vasúti kocsik, a felújított vasúti pálya és a "Természet Háza" elnevezésű végállomás melyben csillagvizsgálóként is funkcionál. 

Az ünnepélyes átadón a megrendelő külön említést tett cégünk szakszerű és magas minőségű munkavégzéséről.

 

       

                                                 

 

2012. július ELKÖLTÖZTÜNK!

 

Tájékoztatjuk Megrendelőinket és Partnereinket, hogy cégünk telephelye 2012. július 16-től Hódmezővásárhelyen, a Csomorkányi út 4. szám alatt található!

 

 

 

 

 

 Vasúti kocsik felújítása, átalakítása és akadálymentesítése

A debreceni „ZSUZSI" Erdei Vasút Nonprofit Kft. megrendelése alapján cégünk tevékenységének köszönhetően megújultak a „BDa-w" típusú zárt és a „Jah 2006" típusú nyitott vasúti kocsik. A felújítás során nem csak az eredeti állapot helyreállítása volt a cél.

 

    

 

    

 

A „BDa-w" típusú zárt vasúti kocsiba egy mindenki által egyszerűen kezelhető kerekesszékemelő berendezés került beépítésre, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében. A vasúti kocsi belső és külső felújítása során az eredeti illetve a jelen igényeknek megfelelő korszerű állapot helyreállítása mellett, kialakításra került egy kerékpártároló helység, hogy a turisták kényelmét minden szempontból kielégíthessük.

 

 

    

    

 

A „Jah 2006" típusú nyitott vasúti kocsi munkálatainak kezdetén szinte csak az alsó vázszerkezet állt rendelkezésünkre. Felépítményezői tapasztalatunknak köszönhetően a vázszerkezet teljesen újjászületett és egy frappáns és esztétikus megjelenésű akadálymentesített nyitott vasúti kocsit hoztunk létre. Ebben a kocsiban is megtalálható egy kerekesszékemelő berendezés.

 

 

    

 

2012. május

 

 

 Konténerszállító pótkocsi átadás az FCSM-nél

 

Átadtuk legújabb egyedi tervezésű konténerszállító pótkocsinkat a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. részére.

Képek az átadásról és a pótkocsiról:

 

    

 

    

 

 

     

    

2012. április

 

 

    

    

 

    

    

   

 Akciós készletünkből

Akciós készletünkből - Kenyérszállító felépítmények pékségek részére

 

 

 

Kivitel:

Jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkező alumínium keretszerkezetes Glaspool felépítmény, fehér színű, üvegszál erősítésű műanyag bevonattal. Sajtolt eloxált alumínium sarok-profilok. A hátsó ajtó kerete hegesztett, rozsdamentes acél szerkezetű. Oldalfalak 14 mm, mellfal 17 mm vastagságú. Belső rakodótér 2 db falra szerelt világítótesttel ellátva. Rakományrögzítő sín belső oldalfalra szerelve.

 

Ajtó, zár:

Hátul 270° -ban nyíló, kétszárnyú alumínium ajtó fehér színű, kívül üvegszál erősítésű műanyag bevonattal (Plywood), jobb oldali ajtófélen süllyesztett rúdzár (kulccsal zárható), baloldalon belső retesz. A hátsó ajtószárnyakon 3-3 db rozsdamentes zsanér. Az ajtószárnyak az oldalfalon rögzíthetők. Jobb oldalon az ajtókeretre rögzített műanyag kapaszkodó, hátul műanyag fellépővel. Jobb oldalon 930 mm átjáró szélességű alumínium oldalajtó üvegszál erősítésű műanyag bevonattal rozsdamentes acélkeretben, süllyesztett zárral. A zárak, zsanérok, ajtótámasztók rozsdamentes acélból.


Padló: Impregnált, csúszásmentes 12 mm vastag rétegelt lemez.

 

Egyéb: Alul 150 mm magas alumínium lemez (ládaütköző lábazat), Rozsdamentes állítható 2 db szellőző; Tüzihorganyzott hátsó aláfutásgátló; Fülke felett műanyag légterelő; 4 db gumiütköző a hátsó ajtókereten; Hátsó tengelyhez 1 pár műanyag sárvédő, sárfogó gumilappal.


Felépítmény méretei:   

2 db 4950 mm x 2000 mm x 2100 mm
1 db 4980 mm x 2143 mm x 2265 mm


Akciós ajánlati ár:  5.785 Euró + Áfa/db

 

Az ajánlati ár magába foglalja a felépítmény telephelyünkön történő komplett járműre történő felhelyezési munkálatait is.

 

         

         

         

 

           

   

         

 2012. március

 


 

 


 Cégünk az AGRITECHNICA mezőgazdasági kiállításon

2011. november 13-19-ig Hannoverben jártunk, az AGRITECHNICA Mezőgazdasági kiállításon, melyen cégünk bemutatta a nemzetközi közönség előtt is a sokéves gyártási hagyományokkal rendelkező, de folyamatosan a vevői igényeknek megfelelően fejlesztett TORNÁDÓ 5TM típusú vontatott egytengelyes műtrágyaszóró gépét. 

 

A kiállításon vendégül láthattuk néhány viszonteladó partnerünket és számos érdeklődőt.

 


 

         

 

 

 

A képen látható:

Nagy László - Interat Zrt., Tatár Kálmán - Tatár agro Kft.

Dr. Kőkuti Attila és Bogos Éva - Tornádó International Kft.

 

 

 

A képen látható 

Angeli Gyula -  Axiál Kft.; Bogos Éva - Tornádó International Kft.

 

 

A képen látható: 

Kisbodri Gábor - HANKI-KER Kft., Dr. Kőkuti Attila és Bogos Éva - Tornádó International Kft. 

 

 

A képen látható:

Varga Rita és Antal János MUNAX Srl.

Dr. Kőkuti Attila és Bogos Éva - Tornádó International Kft.

 

 

 

A képen látható: 

Ruediger Otto - Hilton Kommunal GmbH., Bogos Éva - Tornádó International Kft. 

 

2011. november

 

 

  

  

 


© 2011 Tornádó International Kft. Minden jog fenntartva.
6800 Hódmezővásárhely, Csomorkányi utca 100. | Telefon: +36 62 461 266 | Fax: +36 62 462 664 | E-mail: info@tornado-international.hu
Honlapkészítés, és Webtárhely szolgáltatás: Evulon IT solutions